Zo werken wij

Wij geloven dat een professional het beste tot z’n recht komt in een netwerkorganisatie van, voor en door professionals. Als netwerkorganisatie zetten we in op een langdurige werkrelatie met jou als collega.

We begeleiden je van starter naar meer zelfstandig medewerker naar volledig zelfstandige professional. We zijn zakelijk maar bieden je de ruimte voor wie je bent. Je mag jezelf zijn. Dit biedt ook ruimte voor eigen initiatief, zowel zakelijk als sociaal.


Opleidingen & Trainingen

Kennis is wat jou een Doxis-professional maakt. Opdrachtgevers werken met ons samen vanwege onze kennis en expertise op het gebied van informatiemanagement. Dus investeer je samen met ons in je ontwikkeling door diverse opleidingen en trainingen.


Waarom is kennis zo belangrijk?

We zijn een kennisorganisatie. Opdrachtgevers ‘kopen’ ons vanwege onze kennis op het gebied van informatiemanagement. We blijven en moeten met elkaar daarom investeren in onze kennisontwikkeling.

Kennisontwikkeling vinden wij ook een voorwaarde voor het (ver)binden en groei van collega’s. Groei en ontwikkeling houdt ons werk interessant en uitdagend. We zijn een lerende organisatie: we helpen elkaar gericht beter te worden.


Hoe doen we dat?

Startende collega’s doen mee aan de ‘Wasstraat’ van Doxis. Een vrij intensief leer- en ontwikkeltraject van ongeveer twee jaar waarin zowel de vakinhoud als de benodigde competenties (goed samenwerken, feedback geven, commerciële voelsprieten ontwikkelen) ruim aan bod komen. Ook nemen we je uitgebreid mee in onze visie (Expeditie) Zwerm. Dit vormt namelijk ons vertrekpunt voor alles wat we doen.

Nieuwe vormen van dienstverlening ontwikkelen we met elkaar in diverse projectgroepen. Daarnaast investeren we in interne opleidingen en, wanneer we het zelf niet in huis hebben en het is nodig, in externe opleidingen. Ook krijg je als nieuwe collega de eerste twee jaar een ‘buddy’ in de vorm van het ‘Kompaanschap’. Een collega is jouw vraagbaak voor zowel praktische als inhoudelijke zaken. Ook heb je regelmatig Kompaan ‘koffiedates’ met jouw Doxis Kompaan. Daarnaast organiseren we regelmatig kennisbijeenkomsten voor en door collega’s.

Kortom: opleidingen, trainingen en een flinke dosis coaching en begeleiding maken van jou binnen de kortste keren een top Consultant bij Doxis!


Kennisdelen

Kennis voegt echt waarde toe wanneer je het deelt. Doxis is een kennisorganisatie, dus kennisdelen zit in ons ‘DNA’. We verwachten het van jou als collega en professional. Ook mag je van ons verwachten dat we alles doen om je hierbij zo goed mogelijk te faciliteren.

We houden elkaar scherp door middel van kennissessies, voor en door collega’s. Ook delen we informatie over het vak en onze projecten via ons online kennisplatform. En natuurlijk houden we elkaar op de hoogte via het Kompaanschap en de jaarlijkse Doxis-dagen. Tijdens een Doxis-dag komen alle collega’s een dag bij elkaar en gaan we aan de slag met een actueel thema. Het thema kan vakinhoudelijk zijn maar het kan ook gaan over andere competenties zoals samenwerken. Leerzaam en ook gewoon heel gezellig!


Coaching on the job

Een goede consultant informatiemanagement is een vak dat je moet leren in de praktijk. Uiteraard helpen onze trainingen en coaching je een heel eind op weg maar de beste leerschool is toch echt de opdrachtgever zelf.

Uiteraard laten we je niet ‘zwemmen’; we zorgen dat een of meerdere collega’s je coachen on the job. Samen starten we de opdracht op bij de klant en van daaruit ga je aan de slag, in afstemming met je Doxis collega’s. Soms is het misschien twee stappen vooruit en een achteruit. Soms zal je juist weer enorme sprongen maken; leren en ontwikkelen gaat nooit zonder slag of stoot en daar geven wij je de ruimte voor!

Leren on the job doe je bij Doxis